India | Căldura extremă a ucis patru pasageri într-un tren

  • 11 Iunie 2019 17:09
India | Căldura extremă a ucis patru pasageri într-un tren

Patru pasageri ai unui tren au murit din cauza căldurii extreme în nordul Indiei, un fenomen meteorologic care se manifestă de mai multe săptămâni în această țară, cu temperaturi care ating cu regularitate valori cuprinse între 45 și 50 de grade Celsius, au anunțat marți un martor și autoritățile feroviare indiene, informează AFP.

Cei patru pasageri s-au îmbarcat luni după-amiază la Agra, oraș emblematic din nordul țării în care se află mausoleul Taj Mahal, și se îndreptau spre Coimbatore, în sudul Indiei. Ei călătoreau în vagoane fără aer condiționat, la cea mai ieftină clasă de transport.

'Atunci când trenul se apropia de Jhansi (la 200 de kilometri sud față de Agra, n.r.), am primit un apel din partea echipei de bord, potrivit căreia unul dintre pasageri își pierduse cunoștința', a declarat pentru AFP Ajit Kumar Singh, purtător de cuvânt al companiei naționale feroviare din India.

'Am trimis imediat o echipă medicală în stație, dar medicii au descoperit că trei dintre pasageri erau deja morți', a adăugat el. O a patra victimă a murit la spital.

'Căldura pare să fi fost un factor', a precizat Ajit Kumar Singh. În miezul zilei, termometrul urcase până în jurul valorii de 47 de grade Celsius în acea regiune. 

Un pasager care făcea parte din același grup de călători a declarat pentru presa locală că valorile extreme de temperatură au transformat vagonul într-un 'cuptor'.

'La puțin timp după ce am plecat din Agra, căldura a devenit insuportabilă și oamenii au început să se plângă din cauza unor probleme de respirație și au spus că se simțeau rău', a declarat acel pasager, citat de postul de televiziune News18. 'Înainte să fi putut să obținem ajutor medical, ei s-au prăbușit la pământ', a dezvăluit martorul.

Toți cei patru pasageri decedați aveau vârste cuprinse între 70 și 80 de ani, potrivit aceluiași post de televiziune. 

Considerate luni de vară în această țară-subcontinent, mai și iunie reprezintă cele mai sufocante perioade ale anului calendaristic în India. 

Căldura excesivă a copleșit în nordul Indiei, o țară cu 1,3 miliarde de locuitori, în această perioadă. Mercurul a urcat în termometre până la niveluri considerate insuportabile, așa cum s-a întâmplat recent într-un oraș din Rajasthan, unde a fost înregistrată valoarea de 50,8 grade Celsius.

Sosirea progresivă a musonului, prevăzută pentru începutul lunii iunie în sudul țării și pentru sfârșitul lunii iunie în nordul Indiei, va permite o scădere a temperaturilor și aducerea precipitațiilor atât de necesare pentru irigarea culturilor agricole.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău