India: Bilanțul ciclonului Tauktae a depășit 100 de morți

  • 20 Mai 2021 16:31
India: Bilanțul ciclonului Tauktae a depășit 100 de morți

Marina indiană a recuperat până în prezent cadavrele a 37 de persoane, aflate la bordul unui barje care s-a scufundat în largul metropolei Mumbai, după ce ciclonul Tauktae a lovit coastele vestice ale țării, unde a făcut alte 81 de victime, informează DPA.

Barja, deținută de compania de stat Oil and Natural Gas Corporation (ONGC), transporta 261 de persoane când s-a scufundat în zona unui zăcământ petrolier din larg luni seara.

Marina a reușit să salveze 186 de persoane și a găsit alte 15 cadavre în timpul operațiunilor desfășurate peste noapte, crescând bilanțul tragediei petrecute pe mare la 37, a declarat pentru DPA purtătorul de cuvânt al marinei, Vivek Madhwal.

Treizeci și opt de persoane sunt încă date dispărute, însă numărul de morți urmează probabil să crească pe măsură ce speranțele de a găsi supraviețuitori au început să se diminueze, odată ce operațiunile de salvare au intrat în a patra zi.

Tauktae, cel mai puternic ciclon care a lovit regiunea de două decenii, a atins uscatul în statul Gujarat luni seara, însoțit de viteze ale vântului de până la 200 de kilometri pe oră.

Bilanțul deceselor în alte incidente cauzate de ciclon - în special prăbușiri de case sau copaci pe coastele Indiei - ajunsese joi la 81.

Cincizeci și trei de persoane și-au pierdut viața în Gujarat, 18 în Maharashtra, iar alte zece în Goa, Karnataka și Kerala, au declarat responsabilii pentru gestionarea dezastrelor din aceste state.

Din cauza ciclonului, în Gujarat, circa 16.500 de case au fost avariate, peste 200.000 de oameni au fost forțați să își părăsească casele, iar milioane au rămas fără curent electric.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
19
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău