India a aprobat utilizarea de urgență a vaccinului anti-COVID-19 de la Johnson &Johnson

  • 07 August 2021 16:58
India a aprobat utilizarea de urgență a vaccinului anti-COVID-19 de la Johnson &Johnson

India a aprobat utilizarea de urgență a vaccinului anti-COVID-19 cu doză unică de la Johnson &Johnson pentru a-și accelera campania de vaccinare, temându-se de un nou val de infecții, informează AFP.

Ministrul Sănătății, Mansukh Mandaviya, a declarat că măsura va consolida lupta împotriva coronavirusului în India, unde cel puțin 200.000 de persoane au murit în timpul unui val brutal al pandemiei, care a durat două luni, până la jumătatea lunii iunie.

"India își extinde oferta de vaccinuri! Vaccinul anti-COVID-19 cu doză unică de la Johnson&Johnson este aprobat pentru utilizare de urgență în India", a precizat ministrul pe Twitter.

Nicio indicație nu a fost însă furnizată cu privire la data când dozele de vaccin vor fi livrate în India.

Țara, cu o populație de 1,3 miliarde de locuitori, a administrat până în prezent 500 de milioane de doze de vaccin, însă doar 8% din populație a primit două doze.

India rămâne a doua țară cea mai afectată de pandemie după Statele Unite, cu peste 32 de milioane de cazuri confirmate și 427.000 de decese. Cu toate acestea, în lipsa rapoartelor despre toate cazurile de COVID-19, experții consideră că în realitate cifrele sunt cu mult mai mari.

Acești experți au avertizat, de asemenea, cu privire la pericolele unui ritm lent de vaccinare care vulnerabilizează India în fața unui nou val de infecții.

Numărul de cazuri noi și de decese a început să crească din nou în ultimele două săptămâni.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău