India: O adolescentă a murit după ce a fost aruncată din autobuz

  • 30 Aprilie 2015 15:44
India: O adolescentă a murit după ce a fost aruncată din autobuz

O fată de 14 ani a murit joi, 30 aprilie, în India și mama ei a fost rănită după ce ar fi fost aruncate dintr-un autobuz în mers de un grup de bărbați care au încercat să le molesteze, a informat joi poliția, citată de DPA.

Controlorul de bilete și un debarasor care lucrau pentru compania de transport au fost arestați și puși sub acuzare pentru crimă și molestare în legătură cu incidentul de miercuri seară din districtul Moga din statul Punjab, a declarat șeful poliției zonale, Jatinder Singh Khaira.

Mama victimei a spus că șase bărbați au hărțuit-o pe ea și pe fiica ei după ce s-au urcat în autobuz pentru a merge la un templu sikh.

'Bărbații ne-au tot hărțuit și abuzat. Nimeni nu ne-a ajutat. Mai întâi au împins-o pe fiica mea din autobuz, apoi pe mine', a declarat mama fetei reporterilor la spital.

Femeia susține că fiica ei a murit pe autostradă înainte de a putea beneficia ajutor medical.

'Femeia susține că bărbații au încercat să-i molesteze fiica. Ea a pretins că bărbații au fost nemulțumiți când au protestat și apoi le-au aruncat din autobuz', a precizat Khaira.

Compania de autobuze este deținută de familia ministrului șef al statului, Prakash Singh Badal, care a condamnat incidentului.

Incidentul pare să fie similar cu un altul petrecut în ianuarie, filmat și postat pe internet, când două surori s-au luptat cu mai mulți bărbați care încercau să le agreseze sexual într-un autobuz din nordul Indiei.

Înregistrarea video a beneficiat de foarte multă atenție în țară, unde atacurile asupra femeilor și violența sexuală au intrat deja în dezbaterea publică de la violul în grup asupra unei studente într-un autobuz din New Delhi în 2012, tânără care ulterior a murit, notează DPA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău