Îndemnul primarului Iașiului către autoritățile de la Chișinău: „Nu faceți nicio concesie în ceea ce privește întâlnirile de grup. Acum este nevoie să ne izolăm cât mai mult”

  • 24 Martie 16:43
Îndemnul primarului Iașiului către autoritățile de la Chișinău: „Nu faceți nicio concesie în ceea ce privește întâlnirile de grup. Acum este nevoie să ne izolăm cât mai mult”

Primarul municipiului Iași Mihai Chirica recomandă autorităților de la Chișinău și în general celor din R. Moldova să nu facă nicio concesie în ceea ce privește întâlnirile de grup, pentru ca efectele luptei împotriva coronavirusului să se facă simțite.

În cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, primarul Iașiului a vorbit despre măsurile luate de autoritățile ieșene în contextul pandemiei de COVID-19.

Mihai Chirica spune că inițial, transportul public a fost lăsat să circule doar în orele de vârf, iar acum nu circulă nimic altceva decât niște curse speciale pentru cadre medicale, farmaciști și persoane implicate în procesul de producere a alimentelor.

În schimb, a fost sistată activitatea a tot ce înseamnă alimentație publică de tip restaurant, cafenele, baruri, mall-urile. Au rămas deschise doar farmaciile, inclusiv cele veterinare, magazinele de alimente inclusiv pentru animale, și curățătoriile, ceea ce îi recomand și Chișinăului.

Primarul Iașiului spune că ieșenii sunt din ce în ce mai disciplinați: „Persoanele de vârsta a treia au înțeles în cele din urmă că de această izolare socială depinde viața lor și posibilitatea de a ne revedea după ce trece pandemia. Mai sunt și grupuri de tineri care nu înțeleg acest aspect, dar cu ajutorul poliției lucrurile vor intra în linii de normalitate”.

Mihai Chirică vine și cu un îndemn către autoritățile din R. Moldova: „Nu faceți nicio concesie în ceea ce privește întâlnirile de grup, nunțile, botezurile, înmormântările. Sistați orice întâlnire publică! O să le facem după cu vârf și îndesat.  Acum este nevoie să ne izolăm cât mai mult, dacă se poate, toată lumea de toată lumea”.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:1,5 m/s
Fri
21
Sat
21
Sun
21
Mon
21
Tue
23

Curs oficial BNM 04 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5379 -0.0046
USD 17.4407 -0.0573
RON 4.0375 0.0026
UAH 0.6536 0.0005
RUB 0.2533 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău