Îndemnul lui Dorin Chirtoacă pentru tineri: ”Luați cu asalt Prutul”

  • 02 Decembrie 2015 10:30
Îndemnul lui Dorin Chirtoacă pentru tineri: ”Luați cu asalt Prutul”

Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a îndemnat cetățenii, în special tinerii să depună eforturi pentru apropierea Republicii Moldova și României, până la unirea celor două state.

El a făcut această declarație pe 1 decembrie de Ziua Națională a României, în cadrul evenimentului de aprindere a luminilor de sărbătoare în capitală.

”Luați cu asalt Prutul, zdrobiți vămile, granițele, barierele care mai sunt între noi. S-ar putea să fie calea cea mai scurtă spre Uniunea Europeană.

Trebuie să avem în memorie, pe lângă Acordul de Asociere și calea lungă de integrare europeană, și calea mai scurtă. Să păstrăm acest gând că, oricând, adunându-ne aici în Piața Marii Adunări Naționale și făcând un marș până la Leușeni și, la fel, adunându-se tinerii la Iași sau la București, cum s-au adunat în cazul tragediei de la ”Colectiv”, să luăm cu asalt Prutul și să zdrobim aceste hotare nedrepte între noi, trasate de Pactul Ribbentrop – Molotov de către Hitler și Stalin”, a afirmat Dorin Chirtoacă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,4
Nori împrăștiați
Umiditate:38 %
Vint:1,03 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău