Indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă pot fi ridicate începând de astăzi

  • 18 Septembrie 2019 09:56
Indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă pot fi ridicate începând de astăzi

Beneficiarii de indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă le pot ridica începând de astăzi, 18 septembrie.

Pentru plata indemnizațiilor acordate beneficiarilor care s-au aflat în concediul medical în lunile iulie și august anul curent CNAS a transferat circa 8,2 milioane de lei, transmite IPN citând un comunicat de presă al instituției.

Pentru a ridica sumele, beneficiarii urmează să se adreseze către instituția bancară la care a fost deschis contul salarial sau social sau, după caz, la orice oficiu poștal.

Plata indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă se va efectua de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerțbank, ÎS „Poșta Moldovei”.

Indemnizația pentru primele cinci zile de concediu medical în cazul bolilor obișnuite sau de accidente nelegate de muncă se calculează și se achitată de către angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic.

Începând cu a șasea zi de incapacitate temporară de muncă, stabilirea, calcularea și plata indemnizațiilor se efectuează de Casa Națională de Asigurări Sociale din contul bugetului asigurărilor sociale de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău