Incidentele de la postul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii au fost aduse în atenția Comisiei Unificate de Control

  • 15 Septembrie 2022 18:30
Incidentele de la postul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii au fost aduse în atenția Comisiei Unificate de Control

O nouă reuniune de lucru a Comisiei Unificate de Control s-a desfășurat astăzi la Bender, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Comandamentul Militar Întrunit a raportat situația în Zona de Securitate, iar unul din subiectele documentate de observatorii militari s-a referit la reținerea locuitorului satului Pârâta, Gurie Popa, la postul de menținere a păcii nr. 9-dreapta (podul peste Nistru din preajma orașului Vadul lui Vodă). 

Delegația Republicii Moldova consideră inadmisibile asemenea situații tensionante pentru cetățeni la obiectivele gestionate de Forțele Mixte de Menținere a Păcii. 

Sub acest aspect părțile au dispus modificarea instrucțiunilor interne ale militarilor în așa fel încât cazuri similare să nu se mai întâmple. 

Conform agendei, au continuat discuțiile inițiate anterior privind instalarea abuzivă de către structurile de forță transnistrene a unor noi posturi care obstrucționează libera circulație în Zona de Securitate. 

Poziția Delegației Republicii Moldova în această problemă rămâne constantă: retragerea posturilor ilegale. 

Părțile au analizat propunerile înaintate pentru depășirea blocajului creat, însă nu au ajuns la consens, iar examinarea subiectului a fost amânată pentru joia următoare.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău