Incident în în Golful Persic | O navă a Marinei SUA a tras focuri de avertisment în direcția unei nave iraniene

  • 25 Iulie 2017 19:10
Incident în în Golful Persic | O navă a Marinei SUA a tras focuri de avertisment în direcția unei nave iraniene

https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/25/o-nava-a-marinei-sua-a-tras-focuri-de-avertisment-in-directia-unei-nave-iraniene-in-golful-persic-17-28-58

'Nava Marinei iraniene s-a apropiat cu viteză mare. Ea nu a răspuns semnalelor sau apelurilor, astfel că nava americană a fost nevoită să tragă focuri de avertisment', a declarat oficialul american sub rezerva anonimatului.

Nava americană USS Thunderbolt era însoțită de mai multe ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă americane, a mai spus oficialul american, care a precizat că vasul iranian părea să fi aparținut Corpului Gardienilor Revoluției Islamice, unitatea de elită a regimului iranian, creată în 1979 de ayatollahul Khomeini.

Incidentul s-a produs la 03:00 ora locală (00:00 GMT), în nordul Golfului Persic.

După focurile de avertisment, nava iraniană s-a oprit, iar nava de patrulare americană, USS Thunderbolt, și-a reluat călătoria.

Acest episod este ultimul dintr-o serie de incidente în care au fost implicate nave americane și iraniene. În ianuarie, distrugătorul USS Mahan a tras trei semnale de avertisment în direcția a patru nave de luptă aparținând Gardienilor Revoluției Iraniene care s-au apropiat în mare viteză de ambarcațiunea americană ignorând cererile venite din partea acesteia de a încetini.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău