Incident grav de securitate la Parlamentul României. Un bărbat a aruncat cu benzină, poliția îl caută

  • 17 Septembrie 17:05
Incident grav de securitate la Parlamentul României. Un bărbat a aruncat cu benzină, poliția îl caută

Un incident de securitate a avut loc astăzi, 17 septembrie, la Palatul Parlamentului din România, după ce o persoană a aruncat cu benzină la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaților, în Sala Constantin Brâncuși, potrivit News.ro.

O angajată din interiorul Palatului a făcut un atac de panică, după ce ar fi fost stropită cu combustibil, aceasta primind îngrijiri medicale, scrie sursa citată

Focul a fost stins de pompierii din clădire, iar aproximativ 300 de persoane au fost evacuate.

Suspectul, un bărbat care a fost surprins de camerele de supraveghere, este căutat, fiind luată în calcul varianta ca el să fi părăsit incinta. De altfel, fotografia sa a fost făcută publică, fiind solicitat sprijinul populației.

Jandarmeria precizează că în zona unde a avut loc incidentul accesul este liber, iar bărbatul nu a ajuns în zona de securitate din incinta clădirii.

În jurul orei 13:50, la obiectivul Palatul Parlamentului, în zona unui magazin de suveniruri, aflat în proximitatea Sălii de expoziții «Constantin Brâncuși», un bărbat a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la fața locului. Menționăm faptul că, în zona producerii evenimentului, accesul este liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaților și Senat, până la filtrele de control si securitate ale SPP. De asemenea, este foarte important de precizat că bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii”, a transmis Jandarmeria Română.

În zona afectată s-au deplasat lucrătorii Departamentului de Pompieri de la sediul Palatului Parlamentului pentru stingerea incendiului și s-au luat măsuri de evacuare a persoanelor.

Incendiul a fost lichidat de către efectivele IGSU, fără a rezulta persoane rănite, ci doar pagube materiale.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:64 %
Vint:6,69 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău