Incident cu flăcări și fum la Consulatul Rusiei la Chișinău, în timpul alegerilor prezidențiale ruse

  • 17 Martie 12:16
Incident cu flăcări și fum la Consulatul Rusiei la Chișinău, în timpul  alegerilor prezidențiale ruse

Un incident la Consulatului Federației Ruse la Chișinău a perturbat pentru scurt timp votarea în timpul alegerilor prezidențiale ruse de duminică. Reporterii Europei Libere Moldova spun că în curtea consulatului au izbucnit flăcări și fum, iar un bărbat a fost reținut.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 11:30, când în fața Consulatului Rusiei se aflau la coadă câteva zeci de cetățeni ruși, așteptând să-și exercite dreptul la vot, dar și mai mulți jurnaliști.

Martori oculari au spus reporterilor Europei Libere aflați la fața locului că au văzut un bărbat, aruncând ceva peste gardul consulatului, posibil un cocktail Molotov.

După izbucnirea flăcărilor în curtea misiunii rusești, un bărbat care încerca să fugă a fost capturat pe stradă de carabinierii moldoveni, care asigură paza clădirii. Poliția nu a făcut declarații imediat, dar a promis să vorbească jurnaliștilor mai târziu.

Reporterii Europei Libere mai relatează că suspectul striga în limba rusă „Urăsc Rusia!”, iar câțiva oameni din grupul de alegători ruși au strigat la rândul loc că bărbatul ar fi fost „plătit” să organizeze incidentul.

Potrivit informațiilor IGP, bărbatul are 54 de ani, este cetățean al Republicii Moldova, dar declară că deține și cetățenia Federației Ruse, fapt care urmează să fie stabilit cu exactitate de oamenii legii. În timpul audierilor acesta și-a motivat gestul prin unele nemulțumiri care le are în raport cu acțiunile autorităților ruse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău