Închisoare pe viață pentru o femeie care intenționa să comită un atentat la catedrala Saint Paul din Londra

  • 03 Iulie 2020 17:16
Închisoare pe viață pentru o femeie care intenționa să comită un atentat la catedrala Saint Paul din Londra

O mamă celibatară în vârstă de 37 de ani a fost condamnată vineri de tribunalul londonez Old Bailey la închisoare pe viață pentru plănuirea unui atac sinucigaș cu bombă contra catedralei Saint Paul din Londra, transmit Reuters, AFP și dpa, preluat de Agerpres.

Femeia va trebui să stea cel puțin 14 ani în spatele gratiilor.

Safiyya Shaikh, pe numele său real Michelle Ramsden, s-a convertit la islam în 2007, înainte de a se radicaliza. Ea căutase pe internet cum ar putea provoca cât mai multe distrugeri posibile la catedrală, una dintre cele mai cunoscute din Londra.

Potrivit procuroarei Alison Morgan, Safiyya Amira Shaikh își exprimase ''intenția de a se sinucide și de a omorî cât mai multe persoane posibil''.

Locuitoare a orășelului Hayes, situat la vest de Londra, ea a recurs în septembrie 2019 la o activitate de recunoaștere pentru a evalua dispozitivul de securitate al catedralei Saint Paul și posibilitatea de a introduce o bombă în lăcașul de cult. Dar cele două persoane - un bărbat și o femeie care s-au prezentat ca fiind căsătoriți - la care Safiyya Amira Shaikh s-a gândit să îi fie complici erau în realitate polițiști sub acoperire.

Ea a fost filmată într-un parc în timp ce îi înmâna 'soției' complice două genți goale care urmau să îi fie returnate la o dată ulterioară conținând bombe funcționale.

''Mi-ar plăcea cu adevărat să distrug acel loc'', le-a transmis ea celor doi polițiști sub acoperire, referindu-se la catedrala Saint Paul. De asemenea, ea a lăudat gruparea Stat Islamic și a încurajat uciderea de civili de către jihadiști în întreaga lume, au afirmat procurorii britanici.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău