Începe Salonul Internațional de Carte „Bookfest” la Chișinău. Vor avea loc prezentări și lansări de carte cu personalități culturale de pe ambele maluri ale Prutului

  • 28 August 09:32
Începe Salonul Internațional de Carte „Bookfest” la Chișinău. Vor avea loc prezentări și lansări de carte cu personalități culturale de pe ambele maluri ale Prutului

Cele mai importante edituri din România și Republica Moldova își vor prezenta ofertele editoriale la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău, care începe astăzi, 28 august, și se va desfășura până pe 1 septembrie inclusiv.

Evenimentul va avea loc la Centrul Mediacor, din incinta Universității de Stat, și se va desfășura sub înaltul patronaj al președinților României și Republicii Moldova, Klaus Iohannis și Maia Sandu.

Inaugurarea Salonului Internațional de Carte „Bookfest” Chișinău 2024 va avea loc cu începere de la ora 12:00.

În cadrul Salonului, vor avea loc întâlniri cu scriitori de pe ambele maluri ale Prutului, lansări și prezentări de carte, precum și dezbateri literare. 

Menționăm că, astăzi, președintele Academiei Române Ioan-Aurel Pop va lansa cartea „Moldova medievală văzută dinspre Transilvania”, titlu proaspăt publicat la editura din Iași.

Începând cu ora 13:30, editura Știința va oferi cititorilor o incursiune în peisajul poetic contemporan prin dezbaterea „Europa și noi: o integrare culturală și lansarea antologiei intitulate „Poezie europeană contemporană (II)”.

De la ora 17:00, academicienii români Irinel Popescu și Dumitru Murariu vor lansa volumele de autor: „Amintiri din chirurgie” și „Incursiune în tema originii și evoluției mamiferelor actuale”.

Ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest este finanțată de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României și se desfășoară în parteneriat cu Ministerele Culturii de la Chișinău și București.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău