Începe procedura de depunere a actelor pentru Primăria Capitalei

  • 28 Aprilie 2015 16:00
Începe procedura de depunere a actelor pentru Primăria Capitalei

Procedura de înregistrare a candidaților pentru funcția de primar al municipiului Chișinău va începe miercuri, 29 aprilie și se va încheia pe 14 mai.

Vicepreședintele Consiliului electoral de circumscripție electorală municipală Chișinău Sergiu Mâțu a comunicat pentru Radio Chișinău că actele vor fi recepționate în zilele de luni până sâmbătă între orele 9.00 și 17.00. Dacă în aceeași zi vor depune actele mai mulți concurenți, ordinea prealabilă în buletinele de vot va fi decisă prin tragere la sorți.

Sergiu Mâțu a mai comunicat că deja șase persoane au solicitat liste de subscripție pentru a colecta semnături pentru a candida independent la funcția de primar și șapte pentru cea de consilier local. Pentru a fi înregistart în calitate de candidat la funcția de primar este nevoie de 10.000 de semnături, iar pentru consilier municipal – 250.

La funcția de porimar al capitalei și-au anunțat intenția de a candida actualul edil Dorin Chirtoacă, socialista Zinaida Greceanîi, iar PLDM îl propune pe fostul primar Serafim Urechean. Candidatul Partidului, Ilian Cașu a anunțat că va depune mâine actele pentru a fi înregistrat. Din partea PCRM va candida omul de afaceri Vasile Chirtoca.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău