Începe exercițiul comun româno-american RAPID FALCON

  • 19 Noiembrie 2020 12:34
Începe exercițiul comun româno-american RAPID FALCON

La Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu" și în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capul Midia va avea loc astăzi exercițiul comun româno-american RAPID FALCON.

Exercițiul comun româno-american RAPID FALCON are ca scop dezvoltarea și consolidarea cooperării militare dintre forțele terestre ale României și cele ale Statelor Unite ale Americii și reprezintă o oportunitate de dezvoltare a parteneriatului dintre cele două mari unități de artilerie, în perspectiva dotării structurilor Brigăzii 8 LAROM "Alexandru Ioan Cuza" cu echipamente HIMARS începând cu anul 2021.

La eveniment vor lua parte peste 130.000 de militari români și americani, cu 30 de mijloace tehnice. Forțele terestre americane vor participa cu două sisteme mobile de artilerie HIMARS din cadrul Brigăzii 41 Artilerie Terestră dislocat în garnizoana Grafenwoehr din Germania, iar Forțele Terestre Române, cu trei lansatoare multiple de rachete LAROM din cadrul Brigăzii 8 LAROM "Alexandru Ioan Cuza" din Focșani.

RAPID FALCON este un exercițiu cu termen scurt de notificare, ce presupune deplasarea rapidă în teren, executarea tragerii și se va desfășura, succesiv, în două locuri, în intervalul orar 12:30-19:30.

Astfel, în Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu", începând cu ora 13:30, va avea loc sosirea echipamentelor și vor fi organizate declarații oficiale, iar în Poligonul Capu Midia, începând cu ora 15:30 vor avea loc tragerile cu sisteme de artilerie.

Sursa: Radio România Actualtăți

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău