Începând de astăzi, 29 noiembrie, în R. Moldova se trece la etapa de administrare a dozei suplimentare și a celei booster de vaccin împotriva COVID-19

  • 29 Noiembrie 2021 08:00
Începând de astăzi, 29 noiembrie, în R. Moldova se trece la etapa de administrare a dozei suplimentare și a celei booster de vaccin împotriva COVID-19

Începând de astăzi în Rep. Moldova se trece la etapa de administrare a dozei suplimentare și a celei booster de vaccin împotriva COVID-19 pentru a reduce morbiditatea provocată de această boală și a susține procesul de vaccinare.

Doza suplimentară de vaccin reprezintă o doză adițională, administrată persoanelor care au un sistem imun slăbit și nu dezvoltă un răspuns imun suficient de puternic. Aceasta se va administra doar în baza recomandării medicului la care pacientul se află la evidență la expirarea unei perioade de 28 de zile după a doua doză de vaccin.

Doza booster este administrată persoanelor care au finalizat schema primară de vaccinare din rândul anumitor categorii de angajați, la un interval de șase luni pentru vaccinurile cu schema primară de două doze și de cel puțin două luni pentru vaccinul Janssen.

Această doză este pentru angajații din instituțiile medico-sanitare, structurile de menținere și asigurare a ordinii publice, lucrătorii din domeniul educație și din cadrul serviciilor sociale, lucrătorii și beneficiarii azilurilor și centrelor de plasament. Doza booster este administrată și adulților cu vârsta mai mare de 60 de an, și persoanelor care prezintă comorbidități, informează Ministerul Sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău