Începând cu ziua de 1 aprilie, șoferii pot circula fără a avea aprinsă faza scurtă a farurilor pe timp de zi

  • 31 Martie 12:33
Începând cu ziua de 1 aprilie, șoferii pot circula fără a avea aprinsă faza scurtă a farurilor pe timp de zi

Începând cu 1 aprilie, șoferii pot circula fără a include faza scurtă a farurilor pe timp de zi. Măsura este prevăzută în Regulamentul Circulației Rutiere, informează MOLDPRES.

În perioada 1 noiembrie – 31 martie, șoferii sunt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor și pe timp de zi. Măsura se aplică anual în perioada rece, caracterizată de vreme instabilă, însoțită de ploi, timp posomorât și ceață, care reduc vizibilitatea în trafic.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a menționat că, în cazul în care pe teritoriul țării se va înregistra ceață, șoferii trebuie să fie prudenți la volan.

„Aceștia urmează să se asigure corespunzător și să semnalizeze intenția de schimbare a direcției. Totodată, este importantă creșterea distanței de siguranță între vehicule și folosirea luminilor anti-ceață. Evitați depășirile riscante, care pot deveni extrem de periculoase în condițiile unei vizibilități scăzute”, a spus Natalia Golovco.

De asemenea, pietonii sunt îndemnați să traverseze strada prin locurile permise și doar după ce se asigură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,66 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
21
Arhivă Radio Chișinău