Începând cu 7 mai, purtarea măștilor de protecție în spațiile închise din Chișinău este obligatorie. Persoanele care nu vor respecta vor fi trase la raspundere

  • 07 Mai 2020 15:40
Începând cu 7 mai, purtarea măștilor de protecție în spațiile închise din Chișinău este obligatorie. Persoanele care nu vor respecta vor fi trase la raspundere

Primăria municipiului Chișinău informează că de joi, 7 mai, a.c., pentru locuitorii orașului a devenit obligatorie purtarea măștii de protecție, dacă se află în spații publice închise (în magazine, în farmacii, pe durata călătoriei în transport public etc.).

O decizie în acest sens a fost adoptată de Comisia Situații Excepționale a municipiului Chișinău.

Primarul general, Ion Ceban, a precizat că măsura privind obligarea purtării măștilor sanitare a fost aplicată în peste 50 de state ale lumii și are drept scop minimalizarea riscului infectării oamenilor cu noul coronavirus în spațiile închise.

,,Recomandăm ca această solicitare a autorităților publice să fie respectată de toți, pentru că în Chișinău, riscul de contaminare cu COVID-19 este mai mare decât în teritoriu. Deci, trebuie să avem grijă unii de alții. Îndemnăm cetățenii să utilizeze orice mijloc de protecție care ar acoperi gura și nasul: măști, inclusiv din cele confecționate acasă, fulare, eșarfe, batiste etc.", a menționat edilul capitalei. 

Nerespectarea prevederilor sau măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei de tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău