Încep cercetările la cetatea dacică în care s-ar fi sinucis Decebal

  • 24 Iulie 2018 11:30
Încep cercetările la cetatea dacică în care s-ar fi sinucis Decebal

O echipă de arheologi de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj, România a sosit în stațiunea Covasna pentru a relua cercetările la cetatea dacică din Valea Zânelor, ridicată în urmă cu aproape 2.000 de ani. Se spune că ar fi fost ultimul refugiu al Regelui Decebal și se mai spune că undeva, printre zidurile cetății, dacii ar fi ascuns o comoară.

Anul acesta se împlinesc două decenii de când arheologii de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj au început cercetările la cetatea din stațiunea Covasna, perioadă în care au fost descoperite importante vestigii, printre care și două temple dacice.

O parte dintre zidurile cetății au ieșit la iveală întâmplător, în anul 1995, în urma unei furtuni puternice, care a smuls arborii și a culcat pădurea la pământ.

Potrivit arheologilor, cetatea ridicată în urmă cu aproape 2.000 de ani este una dintre cele mai mari cetăți dacice din afara Munților Orăștiei, iar cercetarea ei poate oferi detalii importante despre modul de viață și de organizare a defensivei dacice.

La finalul campaniei va fi organizată o zi a porților deschise pe șantierul arheologic.

Sursa. RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău