Incendiul din Kemerovo | După ce a demisionat, fostul guvernator s-a ales cu o altă funcție importantă

  • 10 Aprilie 2018 14:48
Incendiul din Kemerovo | După ce a demisionat, fostul guvernator s-a ales cu o altă funcție importantă

Nici bine nu a apucat să se usuce cerneala pe demisia din funcția de guvernator al provinciei Kemerovo, zguduită recent de un incendiu de proporții care a lăsat în urmă 64 de morți, printre care zeci de copii, că Aman Tuleiev a primit o nouă funcție importantă în piramida puterii din Rusia.

Aman Tuleiev a fost ales în funcția de președine al parlamentului regional din Kemerovo, dominat de partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin. Numirea în funcție a ex-guvernatorului a fost votată în Duma de Stat cu 38 de voturi „pentru” și 1 vot „împotrivă”. 

„Cu o asemenea povară, îmi este imposibil ca să mai continui în funcția de guvernator”, declara Aman Tuleiev săptămâna trecută, într-un mesajul video prin care și-a anunțat demisia.

„Conștiința mi-e curată în fața lui Dumnezeu, acesta este cel mai important lucru”, a spus Tuleiev în fața legislatorilor regionali.

„Cred că oamenii pur și simplu nu vor pricepe această decizie”, a comentat singurul membru din Duma de Stat care a votat împotriva numirii pe post a lui Aman Tuleiev, Alexei Sinițsin.

Sursa: Digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău