Incendiul de la Notre Dame a fost stins

  • 16 Aprilie 2019 12:32
Incendiul de la Notre Dame a fost stins

Pompierii din Paris au declarat că incendiul care a devastat una dintre cele mai cunoscute catedrale, Notre Dame, a fost în sfârșit stins.

Turla catedralei, înlocuitoarea din secolul 19 a fleșei originale, din secolul 13, și uriașul acoperiș medieval au fost distruse. Structura principală însă, inclusiv cele două turnuri ale clopotelor, au fost salvate. Pompierii au luptat cu flăcările timp de nouă ore. Sentimentul celor din Paris este unul de ușurare și speranță. Catedrala este din piatră, piatră veche care încă stă în picioare. Mii de parizieni au venit să vadă catedrala în dimineața de marți.

Președintele Macron a promis că Notre Dame va fi reconstruită. Unii dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Franța au promis sute de milioane de dolari. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat că nu focul ar trebui să unească Europa.

"Arderea catedralei Notre Dame ne-a făcut din nou conștienți de faptul că suntem legați de ceva mai important și mai profund decât niște tratate. Astăzi înțelegem mai bine esența a ceea ce avem în comun și cât de mult putem pierde și că dorim să apărăm aceste lucruri împreună". 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău