Incendiu puternic în sudul Spaniei. 7.000 de oameni au fost evacuați

  • 09 Iunie 2022 13:44
Incendiu puternic în sudul Spaniei. 7.000 de oameni au fost evacuați

Un incendiu de vegetație izbucnit într-o zonă montană din sudul Spaniei a dus la evacuarea a 7.000 de oameni din orașul Benahavis. Peste 200 de pompieri se luptă cu flăcările, iar armata a trimis în sprijin o unitate de urgență cu avioane și elicoptere care transportă apă. Trei pompieri au fost răniți, unul având arsuri pe 25% din suprafața corpului, transmite DIGI24.ro.

Deocamdată, potrivit sursei citate, cauza incendiului și suprafața afectată nu sunt cunoscute, dar autoritățile spuneau, aseară, că focul avansează cu 30 de metri pe minut. Pompierii au declarat, azi dimineață, că temperaturile ridicate fac imposibilă funcționarea mijloacelor aeriene. Totuși, se așteaptă ca vântul să-și schimbe direcția în jurul prânzului și să ajute la stingerea flăcărilor.

Incendiul s-a declanșat miercuri după-amiază pe versanții Muntelui Pujerra din Sierra Bermejain, deasupra Costa del Sol - un magnet pentru turiștii britanici pe coasta Andaluziei - a precizat pe Twitter Departamentul de pompieri din Andaluzia (INFOCA).

Citiți continuarea materialului pe DIGI24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău