Incendiu pe teritoriul unei zone industriale din Cahul

  • 08 Septembrie 2016 19:24
Incendiu pe teritoriul unei zone industriale din Cahul

Pe teritoriul unei zone industriale a orașului Cahul a izbucnit un incendiu de vegetație. Pompierii au luptat cu flăcările mai bine de două ore, existând pericolul ca acestea să se extindă asupra depozitelor din apropiere, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, flăcările au distrus vegetația uscată pe o suprafață de un hectar, dar datorită intervenției prompte a pompierilor focul nu a căpătat extindere, fiind salvate depozitele din preajmă.

Pe parcursul zile de miercuri și până joi dimineața, în țară au fost înregistrate 45 de focare de vegetație, fiind afectată de foc o suprafață de circa 140 ha. Pompierii reamintesc cetățenilor să nu arunce la întâmplare țigările aprinse și să nu igienizeze teritoriul prin arderea resturilor vegetale, întrucât în condițiile temperaturilor ridicate și lipsei de precipitații crește riscul producerii incendiilor. Salvatorii îndeamnă cetățenii să alerteze imediat pompierii la numărul 901, la observarea unui incendiu.

Până pe 9 septembrie, este valabilă avertizarea emisă de Serviciul Hidrometeorologic de Stat – cod galben: pericol excepțional de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău