Incendiu de proporții în clădirea World Trade Center din Hong Kong. Peste 150 de oameni blocați pe acoperiș

  • 15 Decembrie 2021 12:29
Incendiu de proporții în clădirea World Trade Center din Hong Kong. Peste 150 de oameni blocați pe acoperiș

Peste 300 de persoane au rămas blocate miercuri în clădirea World Trade Center din Hong Kong, în urma izbucnirii unui incendiu la parterul clădirii. Cei care nu au putut părăsi clădirea s-au refugiat pe acoperișul WTC, transmite DIGI24.ro.

Incendiul a izbucnit la ora prânzului, când în clădire se aflau sute de persoane - angajați care lucrează acolo, dar și clienți ai magazinelor și restaurantelor din WTC, potrivit sursei citate

Operațiunile sunt în desfășurare, iar pompierii acționează pentru evacuarea zgârie-norului și stingerea focului, care a izbucnit la parterul centrului comercial, zonă aflată în renovare, potrivit cotidianului local The Standard, scrie Agerpres.

Publicația South China Morning Post relatează că cel puțin șapte persoane au avut de suferit din cauza inhalării de fum și că autoritățile au decretat nivelul 3 de urgență, dintr-un maxim de 5.

Pompierii le-au cerut persoanelor blocate la etajele superioare ale clădirii să nu încerce să coboare și să rămână pe loc.

Până acum, serviciile de urgență au reușit să evacueze 160 de persoane, potrivit The Standard, însă, conform sursei citate, cel puțin 60 de oameni se află în continuare blocați la etajul 5, iar 100 la etajul 39, ultimul, unde acoperișul este amenajat ca un spațiu în aer liber.

Potrivit Reuters, 150 de persoane sunt blocate pe acoperișul WTC. Șapte femei și un bărbat au fost transportați la spital, dintre care o persoană în stare de semiconștiență, potrivit poliției.

Clădirea este proprietatea companiei imobiliare Sun Hung Kai Properties, are 14 etaje cu spații comerciale și 25 de etaje cu birouri și este amplasată în Causeway Bay, unul dintre principalele districte comerciale și financiare ale fostei colonii britanice.

Incendiul de proporții a provocat și întreruperea traficului în tot orașul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău