Incendiile din statul american California | Autoritățile au dispus evacuarea a peste 200 000 de persoane

  • 08 Decembrie 2017 17:44
Incendiile din statul american California | Autoritățile au dispus evacuarea a peste 200 000 de persoane

Incendiile din statul american California, amplificate de vânturi care au intensitatea unui uragan de categoria 1, continuă să avanseze într-un ritm galopant în regiunea metropolei Los Angeles. Autoritățile au dispus evacuarea a peste 200 000 de persoane, inclusiv din interiorul orașului.

Sute de școli au fost închise încă de aseară, precizează Reuters. Și Universitatea de Stat din California și-a închis campusul și a anulat toate cursurile. Zeci de stabilimente școlare vor rămâne închise pe parcursul întregii zile.

Mai multe incendii care sunt mai puțin extinse, dar nu mai puțin amenințătoare, au apărut deja în oraș, și au distrus 192 de hectare de teren, și se îndreaptă acum spre cartierul unde locuiesc numeroase vedete din showbiz și milionari.

Anul 2017 a fost cel mai devastator în California prin prisma victimelor făcute de incendii. Peste 40 de persoane au murit doar în octombrie în urma a peste zece focare care au devastat o parte din nordul viticol al statului american și care au distrus complet peste 10.000 de locuințe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău