Incendiile din California au făcut a zecea victimă

  • 10 August 2018 09:43
Incendiile din California au făcut a zecea victimă

Un pompier mobilizat în zona focarului "Carr" din nordul Californiei a murit joi dimineață, ridicând astfel la 10 numărul persoanelor decedate în urma incendiilor care devastează începând cu jumătatea lunii iulie acest stat american, au anunțat autoritățile locale, citate de AFP.

"Anunțăm cu tristețe moartea unui mecanic de echipamente grele (...) din cauza incendiului Carr", a anunțat Serviciul de pompieri din California, Calfire, într-un comunicat.

Pompierul american a murit pe Autostrada 99 din districtul Tehama, au precizat pompierii americani.

Incendiul "Carr", care a izbucnit pe 23 iulie în apropiere de orașul Redding, a cauzat moartea a opt persoane, dintre care trei erau pompieri.

Flăcările sale au distrus joi aproape 72.000 de hectare, iar focarul era controlat doar în procent de 48%, potrivit celui mai recent bilanț publicat de Calfire joi seară, la ora 19.00 GMT.

Alți doi pompieri au murit în ultimele săptămâni în incendiul "Ferguson", situat puțin mai la sud, care a determinat închiderea parțială a Parcului național Yosemite.

Incendiul denumit "Mendocino Complex", alcătuit din două focare învecinate și aflate în nordul acestui stat american, a devenit luni seară cel mai mare din istoria recentă a Californiei. Joi, acest incendiu se întindea pe o suprafață de 123.000 de hectare și era controlat doar într-un procent de 51%.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău