Incendiile din California au distrus o suprafață de 80 de ori mai mare decât cea a Parisului: "Este în mod clar un record"

  • 08 Septembrie 2020 12:12
Incendiile din California au distrus o suprafață de 80 de ori mai mare decât cea a Parisului:

Flăcările au devastat peste 8.000 de kilometri pătrați în California, o suprafață aproape de 80 de ori mai mare decât cea a Parisului, forțând numeroși localnici să-și părăsească locuințele și să fugă din fața incendiilor care nu au mai avut o astfel de amploare din 1987, au precizat luni pompierii, scrie Agerpres si Digi24.ro

''Este pentru prima dată în 33 de ani când se depășesc două milioane de acri'', adică 8.000 de kilometri pătrați, a declarat Lynne Tolmachoff, purtătoarea de cuvânt a departamentului de pompieri. ''Este în mod clar un record. Și suntem încă departe de sfârșitul sezonului incendiilor''.

Luni după-amiază, mii de pompieri luptau în continuare cu flăcările. În toată regiunea de sud a Californiei, populația a primit ordin să evacueze zona și să se pună la adăpost.

În nordul Californiei, peste 200 de persoane au foste evacuate cu elicoptere ale armatei pentru a se refugia din calea unui incendiu care se propaga rapid, izbucnit în apropiere de Fresno.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău