Incendiile din apropiere de Ierusalim, aduse sub control după 52 de ore de luptă cu flăcările

  • 18 August 2021 10:01
Incendiile din apropiere de Ierusalim, aduse sub control după 52 de ore de luptă cu flăcările

Incendiile care au devastat păduri de la periferia Ierusalimului începând de duminică după-amiază au fost aduse sub control, au anunțat marți seară serviciile de pompieri într-un comunicat, potrivit AFP.

''După 52 de ore de luptă cu flăcările, toate focarele de incendii din jurul Ierusalimului au fost aduse sub control'', se precizează în comunicat.

Sute de familii au fost evacuate din zece sate situate la vest de Ierusalim pe perioada acestor trei zile de incendii, care au pârjolit 2.500 de hectare de pădure fără să facă însă victime, potrivit pompierilor.

Incendiile au izbucnit duminică, provocând nori masivi de fum, care au ajuns până în centrul Ierusalimului învăluind orașul într-un miros înțepător, scrie Agerpres.

Pompieri palestinieni s-au alăturat marți eforturilor colegilor lor israelieni, un gest salutat de ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, care i-a mulțumit într-un mesaj în limba arabă pe Twitter președintelui palestinian Mahmoud Abbas.

''Mulțumesc președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, pentru inițiativa de a trimite pompieri în sprijinul Israelului... în scopul salvării de vieți omenești și în interesul nostru comun'', a scris pe Twitter Gantz.

Prim-ministrul israelian Naftali Bennett, care a survolat în elicopter regiunea afectată de incendii, i-a felicitat și le-a mulțumit pompierilor ''pentru devotamentul și profesionalismul lor''.

Circa 1.500 de pompieri și 20 de aeronave care au realizat peste 400 de zboruri au participat la lupta cu flăcările, potrivit pompierilor.

Aceste incendii ''sunt consecința unei acțiuni umane'', le-a declarat luni seară jurnaliștilor Dedi Simchi, un responsabil din cadrul serviciului de pompieri, precizând că nu se știe până la acest moment dacă au fost declanșate intenționat sau din ''neglijență''.

Incendiile se petrec frecvent în Israel din cauza temperaturilor ridicate.

Bazinul mediteranean a fost afectat în aceste ultime săptămâni de incendii, în special Grecia, Turcia și Algeria. În aceste țări, zeci de persoane și-au pierdut viața din cauza incendiilor forestiere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău