Incendiile de vegetație din Turcia continuă; 13 dintre acestea ard necontrolat

  • 07 August 2021 13:55
Incendiile de vegetație din Turcia continuă; 13 dintre acestea ard necontrolat

Echipele pentru intervenții de urgență din Turcia au continuat sâmbătă lupta cu cele mai grave incendii de vegetație de mai bine de un deceniu, 13 dintre acestea arzând în continuare necontrolat, informează DPA.

Țara luptă împotriva incendiilor de 11 zile consecutive, pe fondul temperaturilor în creștere.

Incendii masive afectează patru orașe din regiunea Mării Egee și unul din cea a Mării Negre, a precizat ministrul agriculturii și silviculturii, Bekir Pakdemirli, vineri seara pe Twitter.

Țara s-a confruntat cu 222 incendii în 47 de orașe și provincii începând din 28 iulie, a adăugat Pakdemirli.

Incendiile continuă să facă ravagii în special de-a lungul orașelor de coastă Mugla și Aydin.

În timpul nopții, flăcările au cuprins districtele Koycegiz și Milas din provincia Mugla, în trei cartiere fiind ordonată evacuarea, au declarat sâmbătă autoritățile locale

Pompierii au reușit să aducă sub control unele incendii, în Antalya și la Marmaris și Bodrum, populare destinații turistice, potrivit autorităților locale.

Într-un tweet vineri seară, președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că un total de 5.250 de echipaje de pompieri au fost mobilizate în zonele afectate, alături de peste 80 de elicoptere, avioane de pompieri și drone, dar și de 1.000 de camioane și vehicule.

Cel puțin opt persoane au murit și 100.000 de hectare de pădure și de teren arabil au fost distruse, potrivit estimărilor.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău