Incendii în Chile: Interdicție de circulație în regiunile cele mai afectate

  • 09 Februarie 2023 18:31
Incendii în Chile: Interdicție de circulație în regiunile cele mai afectate

Chile a introdus o interdicție de circulație pe timp de noapte ce vizează zonele cele mai afectate de incendiile forestiere care devastează de o săptămână regiunile centrale și de sud ale țării, măsură menită să prevină furturile, a anunțat joi un responsabil militar, transmite AGERPRES.

Interdicția de circulație, care va intra în vigoare vineri, de la miezul nopții până la cinci dimineața, va fi aplicată în cel puțin 20 de orașe din regiunile Biobio și Araucania, conform instrucțiunilor președintelui Gabriel Boric, a declarat contraamiralul Jorge Keitel, șeful apărării din regiunea Biobio.

Opt municipalități din Biobio sunt vizate, restul de 12 aflându-se în Araucania, potrivit șeful apărării din cea din urmă regiune, generalul Ruben Castillo.

Araucania este o regiune împădurită din sudul țării, în conflict cu indienii Mapuche.

Președintele chilian a anunțat miercuri după-amiază că o interdicție de circulație va fi impusă în trei regiuni ale țării în care a fost declarată stare de dezastru ca urmare a incendiilor: Biobio, La Araucania și Nuble. În aceasta din urmă nu a fost anunțată deocamdată o astfel de măsură.

Flăcările, care au ucis cel puțin 24 de persoane și au rănit aproximativ 2.180 în ultima săptămână, au devastat peste 309.000 de hectare în regiunile Nuble, Biobio, La Araucania și Maule, o suprafață echivalentă cu o treime din Puerto Rico, teritoriu american din Caraibe.

Într-o săptămână, valul de incendii a distrus 1.180 de locuințe și a lăsat 5.560 de persoane fără adăpost, conform celui mai recent bilanț oficial. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău