Incendii în California: "Dixie Fire" își continuă avansul, cinci persoane date dispărute

  • 08 August 2021 10:44
Incendii în California:

Echipele de salvare erau în căutare sâmbătă a cinci persoane date dispărute după trecerea lui "Dixie Fire", incendiul devastator care a lovit vestul Statelor Unite și care își continuă avansul imparabil, relatează EFE, potrivit Agerpres.

"Dixie Fire", al treilea incendiu cel mai devastator din istoria Californiei, a mistuit săptămâna aceasta magazine și locuințe din mica localitate Greenville, precum și din orașul Canyondam.

Incendiul a ars deja 180.00 de hectare din patru comitate de la izbucnirea sa la jumătatea lunii iulie și, potrivit site-ului pompierului, nu a putut fi controlat decât în proporție de 21% din suprafața sa.

Trei pompieri au suferit arsuri în cadrul operațiunilor de stingere a flăcărilor.

Biroul șerifului comitetului Plumas a primit informații despre cinci persoane date dispărute la Greenville iar căutările lor sunt în curs.

În pofida ordinelor repetate ale autorităților de evacuare, unii locuitori se încăpățânează să lupte singuri cu flăcările.

O prognoză meteo mai blândă ar trebui să ofere puțin răgaz celor 5.000 de militari în lupta lor nocturnă împotriva acestui incendiu uriaș, ale cărui dimensiuni le-a depășit pe cele ale orașului Los Angeles.

"Dixie Fire" a atins asemenea proporții încât își dictează singur propriul climat și propria traiectorie.

Potrivit unei anchete preliminar, prăbușirea unui copac peste o rețea de mii de stâlpi de electricitate s-ar afla la originea acestui incendiu.

Este vorba de rețeaua electrică Pacific Gas & Company (PG&E), un operator privat care este deja responsabil de provocarea incendiului "Camp Fire", care aproape că a ras de pe hartă orășelul Paradise și a provocat moartea a 86 de persoane în 2018, la doar câțiva kilometri distanță.

"Dixie Fire" amintește cu durere de "Paradise Fire" din 2018, cel mai devastator incendiu și cu cele mai multe victime din ultimele decenii din California.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău