Incendii în Australia | Sute de persoane, evacuate în estul țării

  • 10 Septembrie 2019 09:11
Incendii în Australia | Sute de persoane, evacuate în estul țării

Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate din casele lor amenințate de peste 130 de incendii izbucnite în două state din estul Australiei, au informat marți autoritățile locale citate de EFE, potrivit Agerpres.

Până la această dată s-au înregistrat doar pagube materiale și nicio persoană nu și-a pierdut viața, șefa executivului statului Queensland, Jackie Trad, considerând acest lucru "un miracol".

Aproape o mie de pompieri luptă cu cele peste 80 de incendii în Queensland, o zonă afectată de o secetă intensă și prelungită, precum și în statul vecin New South Wales unde sunt active aproximativ 50 de incendii.

Serviciile meteo au avertizat asupra rafalelor puternice de vânt și condițiilor de secetă ce complică stingerea flăcărilor.

Zona turistică Sunshine Coast a rămas marți închisă, principala zonă de preocupare fiind localitatea balneară Peregian, la 120 kilometri nord de Brisbane, unde peste 400 de persoane au fost instalate în centre de adăpost.

Pe de altă parte, poliția din Queensland investighează opt dintre aceste incendii care par să fi fost provocate deliberat.

În statul învecinat New South Wales, trei incendii dintre cele aproape 50 active au distrus peste 115.000 hectare de vegetație.

Sezonul incendiilor în Australia variază în funcție de zonă și de condițiile meteo, deși în general se înregistrează în timpul verii australe (între lunile decembrie și martie).

Cele mai grave incendii care au afectat țara au avut loc la începutul lunii februarie 2009, în statul Victoria (sud-est), care au provocat 173 de morți și 414 răniți și au ars o suprafață de 4.500 de kilometri pătrați. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău