Incendii în Australia: Doi minori acuzați de incendiere voluntară

  • 12 Septembrie 2019 16:00
Incendii în Australia: Doi minori acuzați de incendiere voluntară

Poliția australiană a acuzat doi adolescenți pentru provocarea deliberată a unui incendiu în nord-estul Australiei, care a determinat evacuarea a sute de persoane și a ars o casă, relatează joi EFE.

Cei doi minori, de 14 și 15 ani, fac parte dintr-un grup de adolescenți care au dat foc luni după amiază unei zone împădurite, a informat poliția într-un comunicat.

Flăcările avansează cu repeziciune spre plaja din Peregian, stațiune balneară din complexul turistic Sunshine Coast, din statul Queensland, unde aproape 400 de persoane au fost nevoite să-și abandoneze locuințele, deși majoritatea s-au putut întoarce la casele lor.

Provinciile de est ale statelor Queensland și New South Wales sunt afectate de o sută de incendii, neobișnuite în această perioadă a anului, în mijlocul unor condiții de secetă și rafale puternice de vânt cu care se confruntă țara.

La începutul săptămânii autoritățile au arestat și au interogat mai mulți copii, dintre care unii cu vârsta de sub 12 ani, pentru implicarea lor în cel puțin opt dintre incendii.

În statul New South Wales, la sud de Queensland, sunt de asemenea active 41 de incendii, care au ars peste 115.000 hectare de vegetație.

Până la această dată au fost contabilizate doar pagube materiale și nicio persoană nu și-a pierdut viața, deși cel puțin doi pompieri au suferit arsuri. Echipele de pompieri se luptă în prezent cu flăcările, înainte ca la sfârșitul săptămânii temperaturile să crească peste medie.

Sezonul incendiilor în Australia variază în funcție de zonă și de condițiile meteo, dar în general se înregistrează în timpul verii australe (între lunile decembrie și martie).

Cele mai grave incendii care au afectat țara au avut loc la începutul lunii februarie 2009, în statul Victoria (sud-est). Acestea au provocat 173 de morți și 414 răniți și au ars o suprafață de 4.500 de kilometri pătrați.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău