Incendii de pădure în Siberia: Trump i-a propus lui Putin ajutorul său (Kremlin)

  • 01 August 2019 10:05
Incendii de pădure în Siberia: Trump i-a propus lui Putin ajutorul său (Kremlin)

Președintele rus Vladimir Putin a primit o propunere de ajutor din partea omologului său american Donald Trump pentru combaterea incendiilor uriașe de pădure din Siberia, a informat Kremlinul într-un comunicat de presă publicat în noaptea de miercuri spre joi, relatează AFP.

Cei doi lideri au discutat la telefon miercuri seară "la inițiativa părții americane", conform comunicatului.

În cadrul discuției, "președintele american a propus Rusiei ajutorul său pentru a lupta împotriva celor două incendii de pădure din Siberia", se arată în comunicat.

La rândul său, Vladimir Putin "și-a exprimat gratitudinea sinceră pentru această atitudine atentă și pentru această propunere de ajutor și de sprijin", a subliniat Kremlinul.

Președintele rus "a răspuns că partea rusă se va folosi de această propunere dacă va fi nevoie", se mai menționează în comunicat.

Putin a evidențiat de asemenea, conform comunicatului, că inițiativa președintelui american ar arăta că "cele două țări vor reuși să își restabilească pe deplin relațiile", care traversează în prezent cea mai gravă criză de la sfârșitul Războiului Rece.

Cei doi lideri "au convenit să își continue contactele la telefon și prin întâlniri personale", subliniază Kremlinul.

Miercuri, Vladimir Putin a ordonat armatei să ia parte la lupta împotriva celor două incendii de pădure care fac ravagii de câteva săptămâni în Siberia, distrugând milioane de hectare și acoperind de fum sate întregi.

Decizia vine la câteva zile după semnalul de alarmă lansat de organizațiile de apărare a mediului, care s-au arătat îngrijorate de lipsa de reacție a autorităților ruse în fața acestor incendii care riscă chiar să accelereze topirea ghețarilor în Arctica.

În total, conform cifrelor oficiale, aproape trei milioane de hectare, adică o suprafață aproape cât teritoriul Belgiei, erau afectate de flăcări miercuri, în principal în regiunile imense Iakutia, Krasnodar și Irkuțk.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău