Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice, care transmit în locațiune bunuri imobile, în creștere de la începutul anului

  • 20 Februarie 18:09
Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice, care transmit în locațiune bunuri imobile, în creștere de la începutul anului

Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice, care transmit în locațiune bunuri imobile, au crescut cu 53,3% în prima lună a anului 2023, comparativ cu perioada similară a anului 2022, și constituie 4,9 milioane lei.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în luna ianuarie au fost identificate 325 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile. În cazul a 51 persoane fizice au fost calculate suplimentar la buget: plăți de bază în sumă de 155,8 mii lei, majorare de întârziere în sumă de 10,9 mii lei și aplicată amendă în mărime de 5,4 mii lei, scrie Bizlaw.md.

În rezultatul acțiunilor întreprinse în luna ianuarie, au fost înregistrate 2.152 contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile, sau cu 20,4% mai multe decât în perioada similară a anului 2022.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care transmit în posesie și/sau în folosință proprietate imobiliară altor persoane fizice, prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele, despre necesitatea onorării obligațiunilor fiscale aferent veniturilor obținute.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:3,6 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău