Încălcare fără precedent a drepturilor omului în regiunea transnistreană, acuzația unui deputat de la Tiraspol

  • 05 Iunie 2018 12:15
Încălcare fără precedent a drepturilor omului în regiunea transnistreană, acuzația unui deputat de la Tiraspol

Deputatul din așa-numitului Soviet Suprem de la Tiraspol, Oleg Horjan acuză administrația separatistă din regiune de încălcare fără precedent a drepturilor omului, presiuni asupra opoziției și a mass-media.

Într-o conferință de presă organizată la sediul unei agenții de presă de la Chișinău, el a acuzat de aprofundarea crizei sociale și economice din stânga Nistrului, actuala administrație în frunte cu liderul separatist, Vadim Krasnoselski. Potrivit lui Oleg Horjan acesta ar reprezenta interesele controversatului concern Sheriff, cel mai important agent economic din regiune.

El a mai declarat că în urma unei acțiuni de protest, mai mulți participanți, inclusiv fiul său au fost reținuți. Oleg Horjan a spus că pe numele său ar fi pregătite două dosare penale și nu exclude că și el ar putea fi reținut în scurt timp.

Întrebat dacă ar fi interesat să candideze la alegerile parlamentare din Republica Moldova, Oleg Horjan nici nu a negat dar nici nu a  confirmat o asemenea intenție, spunând doar că nu știe cu ce se vor finaliza problemele sale din stânga Nistrului și că, deocamdată, nu a avut propuneri de acest gen.

Amintim că Oleg Horjan a condus până recent Partidul Comunist din regiunea transnistreană, funcție din care a fost demis în luna mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău