Încă un stat european se opune procedurii UE de sancționare a Ungariei

  • 20 Septembrie 2018 07:59
Încă un stat european se opune procedurii UE de sancționare a Ungariei

Guvernul Bulgariei, condus de premierul Boiko Borisov, a anunțat că se va opune activării articolului 7 împotriva Ungariei, prin care acesteia îi va fi suspendat dreptul de a vota în cadrul Consiliului European, relatează site-ul publicației Balkan Insight.

Această decizie a fost anunțată miercuri, la scurt timp după ce Consiliul de Miniștri s-a reunit la Sofia pentru a susține o moțiune a ministrului Apărării Krasimis Karakachanov, prin care acesta cere susținerea Ungariei în cazul unui vot privind activarea articolului 7.

Moțiunea a fost susținută de vicepremierul și liderul Frontului Național al Salvării, Valeri Simeonov și de ministrul Mediului, Neno Dimov.

"Guvernul bulgar va apăra Ungaria! Am protejat mereu interesele naționale ale Bulgariei și sunt de părere că fiecare țară din Uniune are dreptul de a își menține identitatea națională", a declarat Karakachanov pe Facebook, în urma întâlnirii, adăugând că decizia este unanimă.

Peste două treimi din membrii Parlamentului European susțin declarația potrivit căreia Ungaria "riscă să încalce" valorile de bază ale Uniunii Europene, inclusiv independența judiciară, libertatea academică și libertatea de exprimare.

"Este greșit să sancționăm Ungaria. Este un alt pas în direcția divizării Europei", a declarat liderul Partidului Socialist din Bulgaria, Kornelia Ninova, pe 14 septembrie.

Săptămâna trecută, premierul ceh Andrej Babis a declarat că guvernul său susține Ungaria. Polonia, împotriva căreia Comisia Europeană a lansat în decembrie procedura de activare a articolului 7, a anunțat de asemenea că va susține Ungaria.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău