Încă un partid anunță că va boicota referendumul pentru demiterea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă

  • 03 Octombrie 2017 08:28
Încă un partid anunță că va boicota referendumul pentru demiterea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă

Partidul Național Liberal nu va participa la referendumul de demitere a primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Declarația a fost făcută de președinta formațiunii, Vitalia Pavlicenco, în cadrul emisiunii „Piața Unirii” de la postul de televiziune Noroc TV, transmite IPN.

Vitalia Pavlicenco spune că în ceea ce privește referendumul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, se conturează o solidarizare tacită între partidele pro-europene și pro-românești care ar putea evolua într-o coaliție electorală. „Niciun partid pro-românesc, pro-european nu poate fi alături de stânga, alături de Igor Dodon, de alții, pentru că vor coopera mai mulți și aici este o discuție dacă va trece referendumul sau nu. Am spus că trebuie să ne gândim cum facem. Să nu participăm – asta este absolut clar”, a declarat Vitalia Pavlicenco.

Gheorghe Brega, ex-vicepremier din partea Partidului Liberal, susține că referendumul trebuie boicotat pentru că aceasta este o înțelegere între Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon. „Trebuie boicotat pentru că oamenii care au o logică oarecare știu care este diferența dintre 2007 și acum, în perioada cât a fost Dorin Chirtoacă primar”, a spus fostul vicepremier. Gheorghe Brega consideră că acest plebiscit va eșua.

Ion Ștefăniță, consilier municipal neafiliat, este de părere că referendumul din 19 noiembrie constituie un joc foarte bine gândit de socialiști și democrați. Consilierul nu exclude că Primăria capitalei ar putea fi controlată pe viitor de PDM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău