Încă un fost director ASP vizat în dosarul blanchetelor pentru pașapoarte

  • 11 Mai 2022 09:45
Încă un fost director ASP vizat în dosarul blanchetelor pentru pașapoarte

Încă un fost director al Agenției Servicii Publice este vizat în dosarul penal privind achiziționarea blanchetelor pentru pașapoarte. Este vorba despre Vladislav Zara, la domiciliul căruia oamenii legii au efectuat percheziții. Fostul director, care s-ar afla în prezent peste hotare, urmează să fie citat la Procuratură.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, a declarat că în urma perchezițiilor efectuate nu au fost depistate probe relevante cazului investigat.

Procurorii nu cunosc locul aflării fostului director ASP. Știu doar că acesta se află peste hotarele țării. „În acest caz se va aplica procedura standard prevăzută de legislația procesual penală. Va fi expediata o citație la domiciliu acestuia de pe teritoriul Republicii Moldova. Ulterior se va proceda în funcție de caz, dacă se va prezenta sau nu. La acest moment el încă nu are o calitate procesuală”, a precizat Mariana Cherpec.

Săptămâna trecută, oamenii legii au efectuat percheziții la Agenția Servicii Publice, iar ca urmare au fost reținute 13 persoane, printre care și fostul director, Sergiu Railean. Persoanele sunt bănuite că au majorat nejustificat cantitatea și suma contractului pentru achiziționarea blanchetelor cu tehnologii de personalizare pentru actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare. Interesele întreprinderii de stat „CRIS Registru” și ulterior ASP au fost prejudiciate cu peste 500 de milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău