Încă un caz suspect de rujeolă în capitală. Copilul este internat la terapie intensivă

  • 12 Februarie 18:13
Încă un caz suspect de rujeolă în capitală. Copilul este internat la terapie intensivă

Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială din cadrul Primăriei Chișinău, Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței săptămânale de luni, 12 februarie. Potrivit acestuia, copilul este internat la Spitalul Clinic Municipal de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și primește tratamentul corespunzător, scrie Moldova1.

„Mai avem un caz suspect de rujeolă la un copil de 6 luni al unei familii refugiate din Ucraina. La moment, copilul născut în anul 2023 este internat la Spitalul Clinic Municipal de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Totodată, prin intermediul medicului de familie din sectorul Botanica încercăm să monitorizăm starea de sănătate a părinților. Aceștia nu au prezentat date cu privire la vaccinarea împotriva rujeolei. Așteptăm confirmarea acestei maladii”, a spus Vladimir Bolocan.

Responsabilul îndeamnă părinții să vaccineze copiii împotriva rujeolei

Amintim că vineri, 9 februarie, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a raportat un nou caz de rujeolă înregistrat la un copil cu vârsta de cinci luni. Potrivit sursei, cazul este de import. Copilul împreună cu părinții a fost în România în perioada 11-24 ianuarie. Acesta nu a fost vaccinat împotriva rujeolei deoarece nu a atins vârsta eligibilă pentru vaccinare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău