Încă trei grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte, înregistrate de către CEC

  • 09 Septembrie 2020 11:46
Încă trei grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte, înregistrate de către CEC

Comisia Electorală Centrală a admis astăzi înregistrarea a încă trei grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte pentru alegerile din 1 noiembrie.

CEC a înregistrat grupul de inițiativă care va colecta semnături în favoarea candidatei Partidului Șor, Violeta Ivanov, precum și a celor care vor colecta semnături în favoarea candidaților independenți Ion Costaș și Constantin Oboroc.

CEC a înregistrat anterior grupurile de inițiativă pentru susținerea a șapte candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova. Este vorba despre Tudor Deliu (PLDM), Renato Usatîi (formațiunea Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Maia Sandu (PAS), Andrian Candu („Pro Moldova”), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral UNIREA).

CEC a respins însă în mod repetat  înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de președinte, Alexandr Kalinin, invocând nereguli, apoi faptul că nu cunoaște limba română.

Perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova se va încheia la 11 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău