Încă șase cazuri de rujeolă au fost confirmate, iar 83 de persoane rămân suspecte

  • 01 Septembrie 2018 10:33
Încă șase cazuri de rujeolă au fost confirmate, iar 83 de persoane rămân suspecte

Agenția Națională de Sănătate Publică și-a actualizat datele pentru ultimele două zile, astfel încât până pe 31 august au fost confirmate 177 de cazuri de îmbolnăviri, cu șase mai mult decât în zilele anterioare.

Numărul de îmbolnăviri este în ușoară creștere față de zilele anterioare, când s-a depistat un singur caz. Este în creștere și numărul persoanelor suspectate că au dezvoltat virusul rujeolic. În acest moment este vorba despre 83 de persoane, precizează Sănătate INFO

Conform ANSP, regiunile afectate rămân aceleași - Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Taraclia, Ungheni, Cahul, Hâncești, Cantemir, Ocnița. 

Deși luni, 3 septembrie, este prima zi de școală și există riscul de noi focare, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu a anunțat până la această dată care este numărul copiilor imunizați, în baza planului de acțiuni realizat și care este numărul copiilor care au rămas fără vaccin, ca urmare a refuzului din partea părinților.

Ultima comunicare pe subiectul rujeolei a fost pe data de 23 august, când Svetlana Cebotari a declarat în cadrul unei vizite la Ceadîr-Lunga că niciun copil nu va fi primit la școală dacă nu va fi vaccinat.

Conform ANSP, în continuare se menține codul portocaliu privind riscul de infectare cu rujeolă. Amintim că în Republica Moldova nivelul de acoperire cu vaccinul primar ROR a fost de numai 87 la sută, față de cel puțin 95 la sută recomandat de OMS.

Anul trecut au fost înregistrate cazuri când părinții au falsificat certificatele de vaccinare ale copiilor cu ajutorul cadrelor medicale, însă rezultatele cercetării nu au fost făcute publice, deși a fost vorba de fals în acte. Nici Ministerul Sănătății nu a venit cu clarificări în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău