Încă patru cazuri de rujeolă confirmate, inclusiv unul la un copil de 11 ani

  • 21 Martie 12:06
Încă patru cazuri de rujeolă confirmate, inclusiv unul la un copil de 11 ani

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a venit cu informații referitor la focarul de rujeolă între beneficiarii unui Centru de plasament temporar pentru refugiați, din Chișinău. Până în prezent, au fost confirmate încă patru cazuri de rujeolă, inclusiv unul la un copil de 11 ani. Alte cazuri cu suspiciune la rujeolă se află în proces de investigare.

Toate persoanele care prezentau simptome asociate infecției rujeolice (febră, tuse, erupții cutanate) au fost spitalizate în instituții medicale specializate, unde primesc îngrijiri medicale.

Ancheta epidemiologică continuă, iar persoanele aflate în contact sunt supravegheate medical. Specialiștii ANSP continuă măsurile în focar pentru localizarea acestuia (monitorizarea contacților și identificarea activă a persoanelor bolnave).

De la începutul anului curent, în țară, au fost confirmate prin diagnostic de laborator, 16 cazuri de rujeolă, inclusiv 11 în focarul înregistrat la Centrul de plasament temporar pentru refugiați, din municipiul Chișinău.

Rujeola este o boală extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave, dar poate fi prevenită prin vaccinare. Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani.

În contextul situației epidemiologice nefavorabile privind rujeola în Regiunea Europeană, ANSP se adresează către toată populația țării de a asigura vaccinarea tuturor copiilor nevaccinați contra rujeolei. Părinții copiilor care nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, sunt îndemnați să se adreseze la instituțiile de asistență medicală primară, unde medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău