Încă o tranșă, de 34 de milioane de dolari, aprobată de FMI pentru Republica Moldova

  • 30 Iunie 2018 08:08
Încă o tranșă, de 34 de milioane de dolari, aprobată de FMI pentru Republica Moldova

Republica Moldova va primi cea de-a treia tranșă de aproape 34 milioane de dolari din partea Fondului Monetar Internațional. Decizia a fost aprobată, în vineri, de Consiliul de Directori Executivi ai FMI.

22,5 milioane de dolari se află deja în conturile Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Încă 11,25 milioane de dolari vor ajunge în Republica Moldova săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chișinău.

Premierul Pavel Filip afirmă că alocarea unei noi tranșe din asistența FMI este o recunoaștere a eforturilor Guvernului în realizarea angajamentelor asumate în Acordul cu FMI și a reformelor convenite.

El  le-a mulțumit experților FMI pentru buna colaborare pe care o au cu autoritățile Republicii Moldova, reiterând determinarea Guvernului de a duce la bun sfârșit reformele începute, rezultatele cărora vor fi resimțite în mod direct de către cetățeni, se arată în comunicat.

La 7 noiembrie 2016, Consiliul de Directori Executivi al FMI a aprobat un acord pe trei ani cu Republica Moldova, finanțat prin două instrumente de creditare – Mecanismul de finanțare extinsă (EFF) și Mecanismul extins de creditare (ECF), care are ca scop susținerea programului de reforme economice și financiare ale statului.

Astfel, Republica Moldova a obținut acces la o sumă totală de 129,4 milioane de drepturi speciale de tragere sau circa 178,7 milioane de dolari SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău