Încă o țară europeană revine la normalitate: Slovenia a renunțat la majoritatea restricțiilor anti-Covid

  • 21 Februarie 2022 16:48
Încă o țară europeană revine la normalitate: Slovenia a renunțat la majoritatea restricțiilor anti-Covid

​Slovenia a renunțat de luni la cea mai mare parte a restricțiilor anti-COVID-19, informează DPA și Euractiv, citate de Agerpres.

Rezidenții care merg la restaurante, hoteluri și evenimente nu trebuie să mai facă dovada vaccinării, că au trecut prin boală sau că au un rezultat negativ al unui test recent pentru depistarea COVID-19, a relatat luni agenția de presă STA, menționând o decizie guvernamentală din weekend.

Totodată, călătorilor care sosesc în acest stat membru UE situat între Alpi și Marea Adriatică nu li se va mai cere să prezinte statutul privitor la coronavirus.

În plus, restricțiile privind circulația pe timp de noapte vor fi ridicate. Restaurantele pot funcționa și pe timpul nopții.

Obligativitatea purtării măștii în spațiile publice închise și oferirea de informații privind statutul COVID-19 pentru unitățile sanitare, casele de bătrâni și închisori rămân în vigoare.

În această țară cu două milioane de locuitori, numărul infectărilor, deși se află pe un trend descendent în ultima vreme, se menține foarte ridicat.

Rata de incidență pe șapte zile - numărul infectărilor noi la 100.000 de locuitori într-o săptămână - a fost de 4.248 în weekend.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău