Încă o țară asiatică și-ar putea muta capitala

  • 30 Septembrie 2019 13:53
Încă o țară asiatică și-ar putea muta capitala The Straits Times

Prim-ministrul thailandez, Prayut Chan-o-cha, a declarat, în cadrul unei conferințe, că Thailanda ar putea fi următorul stat din regiune care își va muta reședința capitalei, din cauza congestionării actualului oraș, relatează site-ul cotidianului The Guardian, potrivit Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, Thailanda ar putea fi cel de-al treilea stat din regiunea sud-estică a Asiei care ia în considerare mutarea capitalei din actualul oraș, Bangkok, într-unul din apropierea acestuia, din cauza supraaglomerării urbane, conform declarațiilor premierului thailandez în exercițiu, Prayut Chan-o-cha, din cadrul unei conferințe din 18 septembrie, potrivit Mediafax.

Inspirat de inițiativele similare ale Myanmarului și ale Indoneziei, prim-ministrul thailandez ia în calcul măsura relocării capitalei de stat, din actualul oraș Bangkok, către un altul din vecinătate, ca urmare a supraaglomerării, poluării, nivelurilor ridicale ale mării și ale congestionării traficului urban.

Pentru realizarea acestui demers, liderul thailandez ia în considerare două criterii principale: „Primul este să găsim un oraș care nu este nici prea departe, nici prea scump să ne mutăm”, și cel de-al doilea este „să eliberăm Bangkokul, pentru a reduce aglomerația”. În cadrul aceluiași comunicat, Prayut Chan-o-cha, a sugerat că deși este necesară o serie de cercetări serioase asupra unui astfel de demers, realizarea acestuia ar putea fi „posibilă” pe perioada mandatului său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău