Încă o persoană a fost reținută în dosarul „Centrului de sănătate publică". În total, 32 de persoane au statut de învinuit sau bănuit

  • 20 Martie 2019 10:14
Încă o persoană a fost reținută în dosarul „Centrului de sănătate publică

Încă o persoană a fost reținută în dosarul „Centrului de sănătate publică" (CSP) din Capitală, anunță Centrul Național Anticorupție.

Este vorba despre contabila-șef a unei companii din Chișinău care ar fi dat bani angajaților CSP pentru a obține avizul de susținere a instruirilor pentru igienă sanitară, dar și pentru un proiect de construcție a unui obiectiv cu destinație alimentară. Femeia a fost plasată în izolator pentru 72 de ore și este cercetată pentru corupere activă.

CNA mai informează că, în prezent, 32 de persoane, printre care funcționari și reprezentanți ai agenților economici, au statut de bănuit sau învinuit în cadrul acestei cauze, 13 persoane fiind reținute și, ulterior, arestate.

Amintim că, acum o lună, unsprezece angajați ai Centrului municipal de sănătate publică din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție în cadrul unei anchete demarate în mai 2018. Aceștia ar fi pretins bani, personal sau prin intermediari, de la diferite persoane fizice și juridice pentru mai multe de servicii. 

Procurorii au pornit, în acest caz, 138 de cauze penale pentru corupere activă și pasivă. Astfel, PA și CNA îndeamnă persoanele care au avut de suferit de pe urma acțiunilor ilegale ale funcționarilor Centrului de sănătate publică să ne sesizeze la numerele de telefon ale unității de gardă 257 202 sau cel al liniei naționale anticorupție 0 800 55555.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău