Încă o medalie comemorativă în R. Moldova

  • 20 Septembrie 2020 10:15
Încă o medalie comemorativă în R. Moldova

În Republica Moldova ar putea fi instituită medalia comemorativă „30 de ani ai Poliției Republicii Moldova”, potrivit unui proiect de hotărâre elaborat de Ministerul Afacerilor Interne.

Aceasta va fi acordată „în semn de recunoștință pentru activitatea profesională desfășurată și pentru profesionalismul și dedicarea de care dau, zilnic, dovadă la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu angajații din cadrul autorităților administrative și instituțiilor din subordinea Ministerului, pensionarii Ministerului, precum și alte persoane care contribuție la dezvoltarea relațiilor de colaborare sau servicii remarcabile aduse Poliției Republicii Moldova”, potrivit inițiativei. Confecționarea medaliei comemorativă necesită cheltuieli de apoximativ 200.000 de lei.
 
Poliția Republicii Moldova a fost creată la 13 septembrie 1990, după ce Guvernul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea nr.321 „Cu privire la reforma organelor Ministerului Afacerilor Interne al RSS Moldovenești”, care prevedea crearea Departamentului Poliției și a secțiilor de poliție raionale. Astfel, locul miliției este ocupat de noile organe ale afacerilor interne – Poliția. Ziua poliției este însă marcată la 18 decembrie, când se vor împlini 30 d ani de la adoptarea Legii cu privire la poliție.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău