Încă o caravană de migranți avansează în statul mexican Veracruz, în direcția Statelor Unite

  • 04 Noiembrie 2018 08:54
Încă o caravană de migranți avansează în statul mexican Veracruz, în direcția Statelor Unite

A doua caravană de migranți, în majoritate hondurieni, care se îndreaptă spre SUA, a plecat sâmbătă în direcția localității Isla, în statul american Veracruz, după ce autoritățile locale au refuzat să-i transporte pe migranți până la Ciudad de Mexico, relatează AFP.

Migranții, plecați în cursul dimineții din localitatea Sayula, trebuie să parcurgă 90 km, un traseu care durează circa o oră cu mașina și circa 13 ore pe jos.

Vineri, guvernatorul din statul Veracruz le-a propus să-i transporte spre Ciudad de Mexico, unde migranții au intenția de a solicita documentele care le permit să se deplaseze la frontiera cu SUA.

Ulterior însă, guvernatorul Veracruz, Miguel Angel Yunes, a declarat că este preferabil ca migranții să facă mai întâi o haltă într-un mare oraș al statului din motive de securitate.

"Un oraș mare, unde să putem dispune de instalațiile adecvate care să le asigure, înainte de toate, siguranță", a precizat guvernatorul din Veracruz, un stat în care crima organizată este foarte activă.

În acest timp, prima caravană de migranți, care a intrat în Mexic luni din Guatemala, și-a continuat avansul în statul mexican Chiapas, frontalier cu Guatemala.

Potrivit președintelui ONG-ului Pueblos sin Fronteras, care îi însoțește pe migranți, Irineo Mojica, cele două caravane, separate de 400 km, urmează să facă joncțiunea în orașul Ciudad de Mexico, deși nu s-a fixat o dată pentru această întâlnire.

Aceste caravane au declanșat furia președintelui Donald Trump, care a anunțat că ar putea trimite până la 15.000 de soldați la frontiera americano-mexicană pentru a încerca să-i oprească.

Peste 7.000 de militari vor fi desfășurați "până la sfârșitul weekendului" în statele americane frontaliere cu Mexicul - California, Arizona și Texas - cu două zile înainte de scrutinul de la 6 noiembrie pentru care Donald Trump a plasat imigrația în centrul campaniei sale, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău