Încă 40 de militari moldoveni pleacă în Kosovo

  • 08 Iunie 2018 16:55
Încă 40 de militari moldoveni pleacă în Kosovo

Cel de-al nouălea contingent al Armatei Naționale, în număr de 40 de militari, inclusiv șapte geniști, pleacă în operațiunea de menținere a păcii a Forțelor din Kosovo (KFOR). Contingentul va fi dislocat în baza militară italiană Camp Vilaggio din localitatea Pech, iar mandatul va dura șase luni. Astfel, plutonul de 33 de militari va executa misiuni de securitate și pază a obiectivelor militare și de patrulare, iar geniștii vor executa misiuni de cercetare a terenului, transmite IPN.

În cadrul ceremoniei de detașare, ministrul apărării, Eugeniu Sturza, a spus că a devenit deja o tradiție frumoasă ca la fiecare început de iunie să le fie urat drum bun în misiune unui nou contingent de militari. 

Prezent la eveniment, șefului Statului Major al Apărării din Republica Italiană, generalul Claudio Graziano, a menționat că Italia salută contribuția Republicii Moldova la grupul de forță multinațional KFOR. Contingentul moldovenesc este apreciat și recunoscut pentru reușitele sale.

„Vă promitem că departe de casă, în Kosovo, vom îndeplini misiunea cu profesionalism și responsabilitate, fiind interoperabili cu militarii celorlalte națiuni participante”, a declarat comandantul contingentului KFOR-9, locotenentul colonel Veaceslav Balan.

Primul contingent moldovenesc a plecat la Kosovo în martie 2014. Până în prezent peste 300 de ofițeri și subofițeri ai Armatei Naționale au fost parte a celorlalte opt misiuni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău